Musikk er et tema som er så fullt av bredde og interessante temaer at det nesten er en utømmelig kilde til inspirasjon. Når dyktige folk virkelig slår seg løs og finner på nye ting blir det ekstra spennende, og Dave Grohl i Foo Fighters er en av disse menneskene.

Dave Grohl, som mange kjenner som frontmann i Foo Fighters, var i sin tid også trommis i kultbandet Nirvana. Når Foo Fighters fikk hans hovedfokus ble bandet raskt ett av de sentrale på den store og omfangsrike rockescenen og anses av mange i dag som ett av de beste bandene i verden.

Nok om det: Dave Grohl er en person som har troen på at miljøet du skaper og spiller inn musikken i har stor innvirkning på resultatet, og han forklarer at bandet hadde hatt planer om å reise rundt om i landet for å spille inn låter i forskjellige byer i forskjellige studioer. Denne videoen utviklet seg videre til å bli en fantastisk musikkdokumenter i 8 deler som fikk navnet ‘Sonic Higways’.

TV-serien har gått på NRK de siste månedene, men om du ikke fikk den med deg kan du se alle episodene på NRK Nett-TV – klikk på linken og la deg inspirere. I videoen under ser du traileren til dokumentaren, og hvis du er interessert i musikk er dette noe du virkelig burde få med deg. Her er musikkhistorien i sentrum og du får et vidt spekter når det gjelder sjangere samt en rekke fantastiske intervjuer med kjente musikkpersonligheter.