Av og til skjer det noe uforutsett som gjør at vi havner i knipa, og alle som spiller musikk og som har investert i dyre instrumenter vet akkurat hvor frustrerende det kan være når ting går galt.

Når man er ute og reiser kan et instrument forsvinne, eller man kan rett og slett bare være uheldig å miste det i gulvet. Det er så mye uforutsett som kan inntreffe at det nesten er håpløst å gardere seg mot det. Det som da er viktig er å være klar over at det bestandig finnes en nødløsning tilgjengelig, men det man må selvfølgelig vite om den!

instrumentforsikring

Når krisen er ute er det kanskje best å være inne, men å stikke hodet i sanden vil ikke hjelpe noen. Hvis ditt instrument har blitt ødelagt og du ikke har en bufferkonto full av penger vil mulighetene dine være begrensede. En av dine aller beste kort da er å søke om et lån som er uten sikkerhet. Dette vil sørge for at du får pengene raskt på kontoen din samtidig som du slipper å forklare deg om hva penge skal brukes til. Får du tilslag så får du tilslag, og da er det ingen som har noe med bruken av pengene.

Et instrument kan være svært kostbart – det er noe absolutt alle som driver med musikk vet om, så å vite om denne muligheten i tilfelle uhellet skulle være ute vil derfor kunne være gull verdt.

Vårt beste tips: vokt instrymentet som om det var det reneste gull, for det kan bli en kostbar affære å måtte reparere eller bytte ut, og det er ikke sikkert at forsikringen dekker det bestandig. Har du ikke forsikring er dette noe du bør vurdere, men du må samtidig se å kostnaden ved dette målt opp mot instrumentets verdi.

Forsikring av instrumenter kan du lese om her.