Vi skrev litt om lånefinansiering til kjøp av musikkinstrumenter, men dette er det selvsagt ikke alle som har muligheten til eller som rett og slett ikke ønsker – og slik vil det naturligvis være. Har man andre muligheter da? Ja selvfølgelig: sparing!

Svært mange får en bekymret mine i ansiktet når de hører ordet sparing, men dette er det jo ingen grunn til. Å kjøpe noe man elsker for egne opptjente penger smaker nemlig utrolig godt og man får et helt annet forhold til eiendelen man har investert i. Dette gjelder spesielt for instrumenter, for er det noe musikere føler kjærlighet for, så er det instrumentene sine.

Sparing handler om tålmodighet og det handler om målbevissthet, og verre en akkurat dét er det jo ikke. Så, hvordan gjør man det? Hva om man ikke har penger å spare? Hør her: det er bestandig penger å spare, men man må gjøre det på den rette måten. Har du en jobb er du allerede kommet svært langt. Ta et lite beløp og sett på en annen konto som du ikke har tilgang til via bankkort. Gjør dette hver måned helt til du har oppnådd det beløpet du har behov for til å kjøpe instrumentet ditt. Har du ingenting til overs etter at lønnen er utbetalt er du nødt til å kutte ned på andre ting. Slik er livet og det er sånn man sparer.

Alternativet er at du tar deg en ekstra vakt på jobben din når en kollega er syk. Meld deg opp på et vikarbyrå og vær aktiv. Disse ‘ekstrapengene’ setter du på ‘intrumentkontoen’ din i sin helhet og dermed tar du et skikkelig jafs innpå det beløpet du har behov for.

Husk det vi nevnte tidligere: du må virkelig ville spare og å gjøre det skikkelig ved hjelp av både målbevissthet og ærgjerrighet. Det er sånn det funker og det er sånn man legger til side penger!