Musikk er ufattelig interessant som underholdningsmedium og det er nesten utrolig hvordan musikksmaken til et menneske kan forandre seg opp gjennom livet. Musikken man hørte på når man var ungdom trenger absolutt ikke å bi en del av livet når man vokser opp!

Folk som deler sine erfaringer er det bestandig spennende å lese om og det er ngen tvil om at det finnes mange og delte meninger om hva som er bra musikk og hvilken musikk som burde vært kastet på dynga! Musikk er imidlertid subjektivt og det som høres herlig ut i mine ører kan høres ut som en vederstyggelighet i dine. Derfor er diskusjonene som så ofte kommer frem i mediene og på nett forøvrig veldig interessante å følge med på.

Tenk bare å jobbe som musikkanmelder å trille terningen? Snakk om å ha en spesiell jobb! Disse menneskene er ikke lite arrogante som forsøker å gi musikken en karakteristikk ved hjelp av en terning, og samtidig fortelle all verden at dette er bra eller dårlig. Dette er en av grunnene til at jeg holder meg langt unna slike anmeldelser og heller bruker mine egne ører i prosessen for å avgjøre om dette er god kvalitet eller ikke!

Jeg skal absolutt ikke ha noen andre til å fortelle meg at dette burde jeg høre på og at jeg burde ligge unna noe annet – det er opptil mine ører å avgjøre akkurat det. Vi har hatt mange slike hendelser i Norge hvor musikkanmeldere har bommet kapitalt på sine vurderinger, og VGs Stein Østbø har kanskje gjort den største – han gav nemlig Turbonegros Apocalypse Dudes særdeles dårlig karakter.

Men i følge midt resonnement hadde han jo selvsagt lov til å ha sin subjektive mening om saken, men mitt poeng er at dette ikke nødvendigvis har en plass i en avis. Det må gjerne publiseres slike ting, men da fortrinnsvis på en personlig blogg!

Så, der fikk jeg sagt det.