Musikk er kanskje en av verdens største hobbyer og enten det dreier seg om å spille eller lytte til musikk så er interessen gigantisk. Det man kan si at er at disse to interesseformene som regel går hånd i hånd, og ofte er det slik at det ene henger sammen med det andre.

Når det gjelder musikk som hobby er det liten tvil om at mengden med skrevet litteratur er formidabel. Det er ekstremt mye godt lesestoff som ligger der ute og det gjelder bare å finne frem i jungelen. Det er mange forlag som satser spesielt på dette og du kan derfor være heldig å finne deg en liten gullgruve hvis du først treffer blink.

Når det gjelder litteratur så er nedslagsfeltet som sagt meget stort. Det betyr at du finner alt fra bøker som er skrevet i opplæringsøyemed eller bøker som er skrevet kun for underholdningen sin del. Musikkhistorie, biografier og slikt er uhyre populært og så nær sagt hver eneste stort band opp gjennom tidene har sin egen biografi – autorisert eller ikke!

Det som er så bra med denne litteraturen er som sagt at den bringer frem historier vi kanskje ikke visste om vårt favorittband tidligere, og det kan til dels være drøy informasjon som kommer frem. En bok som Instant Karma, som er norskskrevet av Herman Willis, er et glitrende eksempel på hvor god slik litteratur faktisk kan gjøres! Dette er uten sidestykke en av de aller beste musikkhistoriske verkene innenfor populærmusikk som er utgitt på norsk.

Den anbefales herved!

Hvis du er interessert i musikk generelt eller en spesiell sjanger gis det jo ut en rekke blader over hele verden og på enhver oppdatert Narvesenkiosk med mange blader vil du kunne finne ekstrem mye lesestoff. Vi kan her nevne både Mojo, Rolling Stone og mange flere.

Du får også flere blader som gir deg oppskriften på hvordan å spille bestemte instrumenter og alt i alt er det jo ingen tvil om at du kan nyte svært godt av mye av litteraturen som finnes der ute. Du må enkelt og greit bare bestemme deg for hva du ønsker å vite mer om, for deretter å hente det du trenger!