Hva skulle vi gjort uten musikk? Har du noen gang tenkt tanken? Det er nokså skremmende, ikke sant?

Musikk er en kilde til livsglede som alldeles ikke skal undervurderes, men musikk er mer enn det å bare lytte til en CD eller Spotify eller et hvilket som helst annet medium. Musikk vil oppleves som sterkest hvis man selv er med å utøver den, og nesten alle har muligheten til å gjøre det!

Uten navn-2

Med deltakelse mener vi ikke nødvendigvis at du skal stå på en scene alene og synge solo, eller fremføre et stykke på piano eller noe liknende. Det er mange måter man kan delta på, og man kan kan være en del av et band f.eks. eller et korps.

Men, det vi egentlig skulle frem til i dette innlegget: det trenger ikke engang å være instrumenter involvert, for du har et instrument med deg som du bruker hele tiden, og det er stemmen din! Har du noen gang sunget i et kor? Det er en fantastisk opplevelse intet menneske skulle vært foruten. Den samhørigheten dette skaper skal ikke undervurderes, og når du står der midt blant alle andre og du hører stemmene forenes i en eller flere harmonier i en nydelig sang er det ikke fritt for at hårene reiser seg på armene.

Du trenger rett og slett bare å finne deg et kor og synge med ‘det nebbet du har’, og ikke vær redd. Kor er som oftest kun sosiale konstellasjoner som ønsker å treffes for å utøve hobbyen sin – profesjonelle kor blir noe helt annet, og langt i fra det vi snakker om. Føler du ikke at du har den helt store stemmen kan du rett og slett bare synge litt lavere frem til du blir varm i trøya, for her er det faktisk snakk om å føle seg som en funksjonell del av et hele som skaper et unisont produkt.

La musikken være en viktig del av livet, for du vil da føle at din eksistens vil bli beriket av noe som ikke kan konkretiseres, men som i stor grad må føles.