Har du en liten drøm eller en plan om å lage musikkrelaterte hjemmesider hvor du kan publisere materiale akkurat som du vil, og i tillegg være fullstendig herre over hvordan layout du ønsker å ha. I dag har det blitt utrolig mye lettere enn hva det var tidligere og hvis du tror at du må ha kunnskap om programmering så kan du tro om igjen – den tiden er forbi!

Med dagens løsninger med hvor det finnes plattformer som gjør det enkelt å publisere og velge design så er det egentlig ingenting å vente på. Hvorfor skal man bruke en gratisblogg når man for en billig penge kan fikse sine helt egne sider hvor man er 100% herre over eget innhold og design? Det finnes ingen grunner til akkurat det, og derfor er dette noe vi anbefaler på det varmeste.

Så tilbake til temaet: musikk. Hva har du lyst til å skrive om? Musikk er jo så utrolig bredt, og hvis du ønsker det kan du skrive om absolutt alt. Men det som kan være lurt er å dele siden inn i kategorier. Kanskje ønsker du å skrive om instrumenter, anmelde plater, skrive historiske artikler, konsertopplevelser og så videre. Har du det kategorisert så kan dine lesere enkelt finne frem til det som interesserer dem, og i tillegg kan du enkelt finne frem til dine tidligere artikler.

Noe annet som kan være smart er å ikke brenne alt kruttet med én gang. Med det mener vi at det er lurt å ikke være for ivrig i starten, noe som det er fullt forståelig at man er. I starten bobler man over av iver og skrivelyst, men det er viktig å holde seg selv litt i tømmene. Man kan nemlig fort bli lei, og dette bør man ta hensyn til. I starten kan det være greit med 1-2 innlegg i uken. Publiser dine innlegg på Facebook for å få lesere, og gjerne også på Twitter. Sosiale medier har en voldsom effekt og kan lokke lesere til dine sider.

En vakker dag skriver du kanskje en såkalt viral post, og da vil du plutselig oppdage at du har mange tusen lesere – men vær tålmodig: det kan ta laaang tid. Skriv om noe som du interesserer deg for og du vil oppdage gleden ved å skrive.