Er du med i et band som har lyst til å profilere seg litt ekstra? Hvorfor ikke slå til og lage en musikkvideo? Dette er fullt mulig og det går an å få god hjelp av flinke aktører!

Du tenker kanskje umiddelbart at dette kommer til å bli kostbart, og ja: det kan bli kostbart, men det kommer veldig an på hvor du legger lista hen. Skal du ha helikoptere, massevis av betalte skuespillere og så videre så må du nok regne med å bla opp.

Det finnes dog langt billigere måter å gjøre det på, og det kan for eksempel være filming av en konsert eller rett og slett bare at bandet ditt står og rocker på en tom scene eller på en annen lokasjon. Det kan bli knalltøft uansett, og i dagen herlige samfunn med droner o.l. kan man få fantastiske bilder for en enkel penge!

Hvis du ønsker å gjøre det på budsjett kan du saktens ‘utnytte’ et par kompiser og kanskje leie dere et par gode filmkameraer. Som sagt: bildekvaliteten behøver ikke være 100% tipptopp med mindre dere er et band som allerede har slått igjennom. Det er fantastisk å ha promomateriale å kunne vise til og dette kan for eksempel være en video på YouTube. Hvis dere legger dere litt i selen selv og gjør en skikkelig jobb kan resultatet virkelig bli bra.

Plukk ut det beste nummeret dere har, sett dere ned og lag en liten slagplan. Det er ekstremt morsomt å legge ut videoer fra konserter, og det som er så bra med dette er at en slik video vil spre seg fort. Husk at de som var på konserten nesten garantert vil dele dette i sosiale medier og med ett har du noe som kan ligne på noe viralt. Det vil i hvert fall treffe ganske mange, og neste gang du har konsert kommer det enda flere.

Se hvor enkelt bandet Just Did Doris fra Tromsø gjorde det i 2008 og hvor bra resultatet faktisk ble!