I Russland har man et helt spesielt prosjekt som tilbyr små og store steder som ikke har muligheten til å få sett symfonikonserter. Det dreier seg om å streame konserter og dermed kunne fange opp alle de menneskene i det gigantiske landet som aldri får sett en konsert av dette formatet.

I landets byer er det bare omkring 60% som har eget symfoniorkester, og når man tenker på at landet er det største i verden når det kommer til flateinnhold er det liten tvil om at mange mennesker i avsidesliggende byer og landsbyer aldri vil få oppleve et ekte symfoniorkester – dette til tross for at Russland er et av verdens desidert største kulturnasjoner med en lang historien innfor flere områder.

I millionbyen Jekaterinburg i Sverdlovsk fylke har det tilhørende akademiske filharmoniske orkesteret siden 2009 jobbet for at steder rundt om i regionen får virtuelle konserte direkte eller i oppdag. Disse konsertene overføres som regel til de lokale bibliotekene og de er naturligvis også gratis. Hver år legges det til 5 til 7 nye steder og den første byen som fikk nyte godt av dette var Kamysjlov som består av 27.000 innbyggere.

Dirigenten for symfonien forteller at stadig færre møter opp på vanlige symfonikonserter, og han forklarer dette med at sjelen må jobbe når man kommer dit. Han understreker at folk trenger å slappe av og at man må ta hensyn til dette. Han understreker at de jobber hardt for å bevise overfor folk at de har behov for denne musikken og at de må gi innbyggerne muligheten til å omgå ikke bare musikantene, men også Russland fantastiske klassiske arv.

Selv om ikke det er så mange som møter opp i de lokale bibliotekene heller, så vil de som kommer ikke bare få se russiske orkestre og dirigenter, også orkestere fra blant andre Israel, Frankrike og USA.