Å kjøpe seg et nytt instrument er en nærmest sitrende og deilig opplevelse, og når man har lagt instrumentet i den ekte eller virtuelle handlekurven er det like før drømmen er oppfylt.

Å handle instrumenter foregår i stor grad over nett og det er også mange som shopper i utenlandske nettbutikker hvor markedet er mye større enn her hjemme i Norge. Utvalget av slike nettbutikker som selger både nytt og brukt er naturligvis enormt og som kunde har du derfor store muligheter for å gjøre et skikkelig scoop når du har funnet akkurat det instrumentet du er ute etter.

Men vi skal imidlertid helle litt isvann i dine hete blodårer, for når man handler på nett er det bestandig en risiko for at man kan bli utsatt for svindel eller at varen man har kjøpt kommer hjem med skade. Det er også en viss risiko for at konkurser kan forpurre leveringen av det du har bestilt og hvis du da har betalt med ditt vanlige bankkort kan du være ille ute. Pengene kan da i verste fall være tapt og du sitte igjen hjemme med skjegget i postkassen, og uten instrument.

Det lille trikset som da må til er enkelt og greit å betale for instrumentet med ditt kredittkort. Verre er det faktisk ikke og ved å gjøre det har du sikret deg mot eventuelle økonomiske fallgruver ved å bestille varer på nett fra utlandet.

Hvis du skulle være så uheldig å havne i en situasjon som dette vil du med få grep kunne få pengene du har brukt på instrumentet refundert, eller at du klarer å hindre overføringen av penger før det er for sent. Hvis kredittkortet ditt har blitt belastet kan du kontakte banken som har utstedt kortet ditt og be dem om assistanse. Det som vil skje vil være avhengig av hvilken bank man har brukt, men loven om kredittkjøp er klar på at du som kunde ikke skal belastes i tilfeller som dette.

Les mer om dette temaet i denne artikkelen og få hjelp til å skaffe deg et kredittkort som du kan anvende når du skal handle på nett eller forhåndbetale varer noen andre plasser.