Sparing bankkort

Spar hver gang du bruker bankkortet!

Har du en drøm om å skaffe deg et stereoanlegg som alle vil misunne deg? Eller er det slik at du rett og slett bare ønsker grom lyd i stua di når du skal se film? Èn ting er i alle fall sikkert: skal du ha et anlegg som består utelukkende av suverene komponenter skal du i alle fall få lov til å betale, og akkurat dér stopper drømmen for de aller fleste!

Ikke la dine drømmer forbli nettopp dette, men jobb for å realisere dem! Kanskje vil du oppleve dette som umulig, men er det én ting livet har lært oss så er det at absolutt ingenting er umulig! Vi skal i denne artikkelen gi deg fremgangsmåten som vil gi deg akkurat dét som du har drømt om, og for å si det rett ut så er det veldig enkelt. Vi kan love deg at du i hvert fall i løpet av et halvt år vil ha lagt til side nok penger til å i hvert fall realisere en stor del av din drøm – for ikke å si hele drømmen! Egentlig kommer det bare an på hvor mye penger du ønsker å legge i ditt stereoprosjekt, men hvis vi tenker at 50.000 kroner vil være tilstrekkelig har du i alle fall et mål å strekke deg etter. Så hva er poenget vårt med denne artikkelen? Jo, målet vårt er at du skal slippe å ty til en bank for å realisere drømmen, men heller klare å finansiere det selv for egne midler!

Identifiser målet

Det første man skal gjøre når man har et ‘prosjekt’ som dette er å identifisere hva som er målet. Hva er det du vil ha? Hvilken forsterker ser du etter? Hvilke høyttalere er det du vil ha? Hvilke andre ting er det som må være på plass før du kan si deg fornøyd? Trenger du kanskje et nytt TV også? Du skjønner hvor vi vil hen. Når du har identifisert dine mål må du deretter finne ut hva dette vil koste. Finn totalsummen og legg gjerne til enda litt mer slik at du har litt å gå på, og når du har funnet det beløpet du vil ha så er det bare å gjøre seg klar til neste skritt.

Identifiser sparing

Identifiser sparemålet ditt!


Hvis man går inn på HiFi-klubbens nettsider kan man velge å gå for et ferdig stereosystem som de har sydd sammen, og slike systemer finner du ved å klikke på linken. Her er det mye forskjellig i alle slags prisklasser, og da snakker vi alt fra 3-4.000 kroner og til vanvittige 253.000 kroner – tro det eller ei! Nå velger vi å tro at du som leser dette ikke er noen form for lyd-ekstremist og at du vil holde deg innenfor rimelighetens grenser. Man får, som du ser på sidene gode løsninger i klassen 30-50.000 kroner, så vi tenker at om du har et skikkelig lydprosjekt så er det der i landskapet vi må legge oss.

Vi leker oss med tanken og sier 40.000 kroner – da er du i alle fall sikret et meget bra lydsystem!

Så: hva er neste trinn?

Ja, hva er så neste trinn? Jo, det neste trinnet er å skaffe seg penger, og som vi sa tidligere i artikkelen: målet er at du skal kunne betale for denne moroa fix kontant og uten å måtte låne penger! Det kan synes uendelig vanskelig å spare 40.000 kroner og ja: med tradisjonell sparing kan det virkelig være utfordrende. Å logge seg inn i nettbanken og sette av et beløp hver måned er noe de færreste gjør, og det er heller ikke alle som ønsker å sette et fast månedelig trekk. Så da er egentlig spørsmålet: hva er alternativene?

sparing er morsomt

Sparing er morsomt!


Morsom sparing! De er svaret på dine utfordringer! Du må finne en ‘morsom’ måte å spare penger på, og da lurer du kanskje på hva det er vi snakker om? Det vi snakker om er mikrosparing, og denne formen for sparing er blant de aller beste økonomiske produktene som finnes i dag. Benytter du deg av denne formen for sparing vil du kjapt oppleve at du nærmer deg målet, og det hele er veldig enkelt. Mikrosparing handler om at du blir trukket et visst beløp hver gang du bruker bankkortet ditt!

Verre enn dette er det faktisk ikke og denne sparemetoden er uhyre effektiv! Hvilket beløp du vil trekkes kan du bestemme selv, og alle disse innstillingene fikser du i nettbanken din. Det varierer også fra bank til bank hva man kan spare, og i noen banker er maksbeløpet lavt, mens det er høyere i andre.

Men, som sagt: vi har satt oss et mål på 40.000 kroner og det burde være realistisk å få til i løpet av kanskje halvannet år hvis du er alene om sparingen. Er dere to så vil kanskje et år være fullt mulig, men det kommer an på hvor store beløp som trekkes fra bankkortet når du bruker det.

La bankkortet gjøre jobben!

Som sagt så er det bankkortet som gjør jobben for deg når du driver med mikrosparing, og hvis du for eksempel trekker 100 kroner hver gang du bruker det vil du fort oppleve at du vil nærme deg målet kjapt. Det er viktig å sette en daglig grense slik at du ikke tømmer kontoen og kanskje vil 300 kroner dagen være tilstrekkelig? Hvis du sparer 300 kroner dagen vil du være i mål i løpet av 133 dager, men når det er sagt: det er mye penger å spare hver dag, og da snakker vi altså 2100 kroner pr. uke og det vil sannsynligvis ikke gå for et menneske med en enkel inntekt. 50 kroner pr. gang eller 20 kroner pr. gang er også godt mulig å spare, så her er det bare å sette i gang. Det er bare la tiden gå og bankkortet jobbe for deg!

Er man to stiller det seg dog litt annerledes: er man to går det dobbelt så raskt og da blir det jo i bunn og grunn dobbelt så moro!

Prøv Morsom sparing

Hos DNB har man laget noe som kalles for Morsom Sparing, og dette er et skikkelig bra produkt!Her snakker vi om å gjøre akkurat som vi har sagt i artikkelen: du får muligheten til å skrive ned et sparemål, og du kan til og med laste opp bilde av det du ønsker å spare til! I tillegg får du for eksempel i appen en oversikt over hvor mye som gjenstår før du har nådd målet, og et prosenttall som forteller hvor langt du har kommet i sparingen. Her kan man også spare sammen med familie og venner hvis man ønsker det.

Morsom sparing lar deg spare når du trekker bankkortet, impulsspare og spare når du betaler regninger. Dette er en litt utvidet form for mikrosparing, men som du ser: det handler om det samme!