Nå er det ikke lenge til festivalsesongen tar til og da tenker vi naturligvis på de store og små utendørs musikkfesivalene som arrangeres over hele landet og verden forøvrig. Hvis du er en av de som liker denne underholdningsformen er det liten tvil om at du går lyse tider i møte.

At sesongen er på tur betyr også at du må starte planleggingen og tenke på finansiering av all denne moroa. Dette er spesielt aktuelt hvis du har tanker om å reise på mange festivaler og i alle fall om det er utlandet som er målet. Ting som festivalpass, reise og opphold/overnatting vil samlet sett kunne gi betydelige kostnader og det er viktig at man har dette klarlagt i god tid.

Husk også at billetter og overnatting må bestilles i god tid ettersom det ofte er stort trykk på både billetter og opphold i tiden før, under og etter festvalene – og nr det gjelder de aller største festivalene er det ekstra viktig å være tidlig ute.

Pek ut de festivalene du ønsker å dra på og start planleggingen allerde i dag – det vil lønne seg stort.

Hvilke festivaler er det du er ute etter? Dette vil naturligvis være avhengig av hvilken musikksjanger du er tilhenger av, og uansett hva du foretrekker – og da mener vi virkelig uansett – så vil det finnes en festival for deg. Utvid gjerne horisonten din og reis utenlands. Der vil du få andre typer artister og kanskje større artister enn hva du vil finne her i Norge. Har du vrt på de norske festivalene kan det jo være spennende å prøve å oppleve noe nytt.

Både i England og Tyskland er det megastore festivaler som for eksempel henholdsvis Glastonbury og Rock am Ring, og disse arrangeres nokså tett inntil hverandre i tid. Hvorfor ikke gjøre en ny vri i år og bruke sommerferien din til å oppleve festivaler? Da vil du få en helt ny og spennende ferieopplevelse samtidig som du får kulturell input på meget høyt nivå!

Vi gleder oss og håper du gjør det samme!