Sponset artikkel – Lånemegleren.no

Kanskje er du en av de mange tusen menneskene som spiller i band og som suser rundt og spiller små eller store konserter? Så kult, det liker vi, og det er jo tross alt noe av det morsomste som finnes!

Så til det neste spørsmålet: har bandet en egen bil som dere farter rundt med og i så fall hvilken type bil er det egentlig dere kjører? De fleste velger en eller annen form for kassebil ettersom disse har god plass, og når sant skal sies – det er jo faktisk det mest fornuftige. Når man ikke trenger å tenke på plass så er dét egentlig det beste. Et eksempel på en slik bil kan for eksempel være en Opel Vivaro eller noe lignende. Der er bagasjerommene så stor at man rett og slett nesten kan gå inni dem!

Men så er det jo denne saken da: hvordan skal man betale for en slik bil når man er et band? Skal man dele på kostnadene? Ja, det er vel kanskje det aller meste fornuftige, men utfordringen kan begynne når man står med luen i hånden og er ute etter et lån. Det spørs om banken er velvillig da, og i slike tilfeller kan andre løsninger vurderes. (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.).

Et usikret billån kan da være løsningen, og da kan for eksempel ett av bandets medlemmer ta opp et slikt lån, mens de øvrige forplikter seg til å betale ned på lånet sammen med låneinnehaveren. Er man kreativ så finnes det massevis av løsninger man kan benytte seg av for å skaffe seg en bil, men det er altså smart at man tenker seg godt om.

Som sagt er det også viktig å velge en praktisk bil som gjør at man får gjort det som man har bruk for, og i dette tilfellet er det å frakte både mennesker og instrumenter fra den ene plassen til den andre. Det kan også være kjekt å gå for en modell som ikke er så fryktelig gammel, for å bli plaget med kostbare reparasjoner er noe man ikke ønsker for mye av.

Så hvis dere nå er i startgropa av musikkarrierene deres og skal kjøpe deres første ‘bandbuss’ så har vi bare én ting å si: lykke til og gjør et godt kjøp – dere har en morsom tid foran dere!