Inspirasjon er en kraft som ikke skal undervurderes – det er det ingen som helst tvil om. Det som er så universalt med inspirasjon er at dette er noe som alle skapende mennesker har behov for og alle som har en interesse som er av en kunstnerisk art er avhengig av å bli inspirert av andre.

Husk én ting: det er omtrent ingenting som dukker opp av seg selv, og spør en hvilken som helst kunstutøver om hvem som har inspirert dem, og du vil få et rimelig kjapt og klart svar.

Musikere henter naturligvis også inspirasjon fra andre musikere, men også ting som tekster kan komme som et resultat for en fascinasjon av en bestemt forfatter. Det finnes egentlig ingen grenser, og både musikere, fotografer, malere, skulptører og flere til er garantert påvirket av en eller annen innenfor det samme fagfeltet. I noen tilfeller vet man det ikke engang, for underbevisstheten vår beveger seg på de snodigste måter.

Men hvordan skal man bruke inspirasjon? Dette er et viktig spørsmål for det er en forskjell på å la seg inspirere og å kopiere. Å kopiere kan man rett ut si at det befinner seg liten ære i. Man skal ikke lykkes med å stjele andres ideer, men allikevel er det mange som gjør det. Hva kan man da bruke denne gleden av andres kunst til. Jo, man kan ha den som et utgangspunkt og deretter sette sin egen lille vri til kunstverket. Å ha lært av noen er på ingen måte en feil, men det er viktig at man klarer å relatere denne kunnskapen og inspirasjonen til sin egen kunst for å kunne videreutvikle den. Det er nettopp dette som er den store utfordringen og noe som mange naturlig nok sliter med.

Kunst har aldri vært enkelt og vil aldri bli det heller, men at det er en viktig del av våre liv er helt sikkert!