Drømmen om å gjøre en karriere som musiker er det nok utvilsomt mange som har, men det er også mange som garantert drømmer om å gjøre det enda større – nemlig å bli en musikalsk superstjerne og tjene millioner på millioner av kroner!

Vel, dette er jo en drøm som er de færreste forunt, såpass ærlige må man vel være, men for all del: det skal selvsagt være fullstendig lov til å drømme seg bort fra tid til annen. Det er noe med alt, som de gamle sier, og det er garantert noen bakdeler ved å være en musikkstjerne også. Turnélivet er slitsomt, det er sikkert og visst, men det er nok helt spesielt når du går ut på scenen og ser tusenvis av mennesker som har kommet for å se og lytte til én person: deg!

Det er mange rutinerte ringrever i dette gamet som har opplevd akkurat disse tingene, og du kan jo bare tenke deg storheter som Sabbath, Stones og disse dinosaurene som har vært megastjerner gjennom et langt liv. Ikke alle medlemmene i disse bandene ser like freshe og friske ut i dag, men som jeg sa: dette livet er på ingen måte noen dans på roser.

Kanskje er det slik at de lengter tilbake til det livet de hadde før de ble verdens kjæledegger? Visste du forresten av Ozzy Osbourne forut for sin tid som vokalist i Black Sabbath jobbet på et slakteri hvor hovedoppgaven var å fjerne innhold i sauemager? Lekkert, ikke sant.

Keith Richards i Rolling Stones på sin side hadde jobb som ballgutt i en tennisklubb i England før han ble kjent som gitarist i det megastore bandet. Som du skjønner: alle har en forhistorie som preger dem i en eller annen grad, og det er nok ingen tvil om at disse guttene også hadde store og svulstige drømmer i sin ungdom – men de var noen av dem som faktisk lyktes!

Du kan lese mer om hva kjendisene gjorde før de ble kjent i denne morsomme artikkelen.